Spreneveril zverené peniaze dvoch firiem.Zlodeji ukradli peniaze a šperky.Záchranárom ukradli vozík.Popradčanovi ukradli hokejovú výstroj.Zmizlo 17 úľov.Ukradli nápravu.

23.02.2011 Celý región

Spreneveril zverené peniaze dvoch firiem: Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie za obzvlášť závažný zločin sprenevery 39 ročnému mužovi z Bratislavy.
Obvinený pôsobil ako člen a neskôr aj predseda predstavenstva istej vranovskej akciovej spoločnosti a súčasne aj ako jeden z konateľov jej dcérskej spoločnosti s ručením obmedzeným. V období od 29.1.2009 do 30.6.2009 na základe oprávnenia samostatne disponovať s peniazmi týchto spoločností a to bez existencie akéhokoľvek limitu poskytol z finančných prostriedkov oboch firiem, bez súhlasu dozornej rady spoločnosti, sledujúc svoj vlastný prospech, plnenia tretím osobám. Peniaze im napríklad uhradil za poskytovanie poradenských služieb v rôznych oblastiach alebo za odvysielanie reklamnej relácie v televízií. Z účtov akciovej spoločnosti realizoval vo viacerých prípadoch, s uvedením svojho mena, hotovostné výbery kartami, platby kartami, výbery v hotovosti a bezhotovostné prevody finančných prostriedkov na svoj osobný účet v sume 144.109,14 € a bezhotovostné platby v prospech tretích osôb v sume 112.191,14 €. Rovnako z účtov spoločnosti s ručením obmedzeným vo viacerých prípadoch realizoval, s uvedením svojho mena, hotovostné výbery a platby kartou, výbery v hotovosti a bezhotovostné prevody na svoj osobný účet v sume 203.708,57 EUR a tiež bezhotovostné platby tretím osobám v sume 109.215,35 EUR. Vybrané peniaze nepoužil na podnikateľské účely týchto spoločností a ich použitie riadne nezúčtoval, ale použil ich vo svoj osobný prospech. Prisvojením si finančných prostriedkov, ktoré mu boli zverené, spôsobil akciovej spoločnosti škodu v celkovej sume 256.300,76 € a jej dcérskej spoločnosti škodu v celkovej sume 312.923,92 €. Obvineného Bratislavčana stíha polícia na slobode.

Zlodeji ukradli peniaze a šperky:
Peniaze a šperky ukradlo zatiaľ neznámy páchateľ z jedného z rodinných domov v Sabinove.
Krádež oznámila polícií 48 ročná majiteľka domu včera krátko po 12:00 h. Zatiaľ neznámy páchateľ sa do rodinného domu vlámal počas utorkového dopoludnia. Z okna komory vybral vonkajšiu sieťku proti hmyzu, okno vypáčil a cez neho vošiel dnu. Následne prehľadal všetky izby, pričom v spálni zo zásuvky komody ukradol viac ako 14 200. - € a zo zásuvky nočného stolíka ukradol rôzne šperky zo žltého kovu. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 15 972. - €. Sabinovskí policajti, ktorí prípad vyšetrujú, začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Záchranárom ukradli vozík:
Z parkoviska za budovou Horskej Záchrannej Služby v Starom Smokovci ukradol niekto prívesný vozík.
Vozík patriaci záchranárom ukradol zatiaľ neznámy páchateľ v noci z pondelka na utorok. Nezisteným predmetom odstránil visací zámok na kovovej reťazi, ktorou bol prívesný vozík zaistený a následne ho ukradol. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 600. - €. Prípad vyšetrujú policajti z Vysokých Tatier, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Popradčanovi ukradli hokejovú výstroj:
V pondelok večer telefonicky polícií oznámil 20 ročný Popradčan, že mu niekto ukradol hokejovú výstroj.
Výstroj mal mladík odloženú na prízemí vedľa výťahovej šachty v jednom z popradských obytných blokov, pričom tento priestor bol uzamknutý. V dobe od 18.2.2011 do 21.2.2011 doposiaľ neznámy páchateľ vypáčil petlicu na dverách tohto priestoru a ukradol 1 pár brankárskych chráničov, brankársku vestu, brankársku prilbu, brankársku hokejku a šesť hokejových dresov. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 570. - €. Krádež vyšetrujú popradskí policajti.

Zmizlo 17 úľov:
Na policajnú linku 158 oznámil včera dopoludnia 55 ročný Bardejovčan krádež včelích úľov so včelstvom.
Ku krádeži došlo v dobe od 7.2.2011 do 22.2.2011 v katastri obce Mokroluh, okr. Bardejov. Doposiaľ neznámy páchateľ odcudzil 17 ks drevených úľov so včelstvom, ktoré boli voľne uložené na kovovej konštrukcií pri Zlatskom potoku. Zároveň ukradol aj kovovú úľovú váhu. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 2 250. - €. Prípad vyšetrujú bardejovskí policajti ako prečin krádeže.

Ukradli nápravu:
Krádež nápravy z autoservisu vyšetrujú od včera sninskí policajti.
Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel na dvor jedného zo sninských autoservisov a ukradol odtiaľ prednú nápravu na vozidlo BMV E 39. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 350. - €.
 

Vyberte región